Τοπική Κουζίνα
ΠΕΡΕΣΚΙΑ
(Για 30 κομμάτια)
Υλικά
- 400ml χλιαρό νερό
- 50gr μαγιά νωπή ή ένα φακελάκι ξερή
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 700gr περίπου αλεύρι
- 1 Kg πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό, μαιντανό, πιπέρι, ρίγανη, αλάτι
Οδηγίες
- Βάζω τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνω το αλεύρι, κάνω λακούβα και προσθέτω μαγιά, νερό, λάδι, αλάτι(αν η μαγιά είναι νωπή τη διαλύω πρώτα σε λίγο από το νερό) και ζυμώνω. Σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει περίπου μισή ώρα.
- Καθαρίζω τις πατάτες και τις λιώνω με το πιρούνι. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω στο τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτω τις πατάτες και τα μυρωδικά και σβήνω.
- Κόβω μικρά κομμάτια ζυμάρι ,πλάθω λίγο να στρογγυλέψουν και πιέζω με το χέρι να ανοίξουν με τη βοήθεια αλευριού για να μην κολλάει στα χέρια. Βάζω μια κουταλιά πατάτα και πιέζω τις άκρες να κλείσουν στο κέντρο επάνω.
- Τηγανίζω σε μπόλικο λάδι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφήνω πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και
Καλή όρεξη!